Yüzü İnce Gösteren Makyaj Nasıl Yapılır?


Hepimizin sahip olduğu farklı yüz şekilleri vardır. İnsanlar her zaman farklı bir yüze sahip olma arzusu içerisindedir. Bu yazımızda yuvarlak yüze sahip olup yüzünü ince göstermek isteyenler için birkaç küçük makyaj önerisi paylaşacağız. İşte yüzünüzün daha ince görünmesini sağlayacak birkaç küçük makyaj önerisi…

  • İnce kaşlar her zaman yüzü olduğundan daha toplu gösterir. Bu nedenle kaşınızın normal kalınlıkta olmasına ve kavisli olmasına özen göstermelisiniz.
  • Elmacık kemiklerinin üzerine allık elmacık kemiklerinin alt tarafına doğru ise fondöten sürmek de yüzü olduğundan daha ince gösterir. Ancak allığı çok fazla abartmamaya dikkat etmeliyiz ve allık renklerinde bronz tonları tercih etmek de yüzü ince gösterme de etkilidir. Aynı zamanda yüzümüzün üst kısmından kulaklara doğru da kontürden faydalanarak gölge yapabiliriz.
  • Çenemizin orta bölümlerinde daha parlak renkler, kenarlarında da koyu renkler kullanmak da çene kısmını ince göstermeye yardımcı olacaktır. Çene daha uzun gözükünce doğal olarak yüz de daha uzun gözükecektir.
  • Aynı zamanda saçlarla yapılan bazı hileler de yüzü uzun göstermeye yardımcı olur.

Yüzünüzü Olduğundan İnce Gösterecek Saç Modelleri

Yüzümüzü olduğundan daha ince göstermek istiyorsak dalgalı saç modellerini tercih etmeliyiz. Aynı zamanda gölgeli saçlar da yüzü ince gösterir. Bu nedenle saçlarınıza gölge yaptırmayı düşünebilirsiniz. Ayrımını ortadan değil de yanlardan yapmalıyız. Düz ve kalın kâküller yüzünüzü olduğundan daha tombul göstereceği için yüzünü uzun göstermek isteyenler bu modellerden kesinlikle kaçınmalıdır. Aynı zamanda küt saçlar da olduğundan daha kilolu gösterir. Bu yüzden küt saç kesiminden de kaçınmak gerekir. Eğer uzun saçlara sahipsek saçlarımıza katlı bir kesim yapmak da yüzümüzü uzun gösterir. Çok düz saçlar da yüzü tombul gösteren başka bir nedendir. Bu nedenle çok düz saç kullanımından da kaçınmak gerekir. Asimetrik saç şekilleri yüzü daha uzun göstereceğinden düz saç yerine bu modeller tercih edilebilir.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!