Tırnak Yeme Alışkanlığı


Günlük iş hayatımızda veya kendi özel hayatımızda olsun birçok etkenle boğuşmak zorunda kalıyoruz. Bu etkenler de üzerimizde yoğun bir stres oluşturmaktadır. Karşı karşıya kaldığımız stres ile mücadele etmek için vücudumuz çeşitli tepkiler ortaya koymaktadır. Bu tepkiler arasında sıklıkla, tırnak yeme alışkanlığı karşımıza çıkabilmektedir.

Neden Tırnaklarımızı Yeriz?
Giriş bölümünde de bahsettiğimiz gibi insanlar günlük yaşantılarında çeşitli durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Tırnak yemenin başlıca nedenleri sinir, stres, psikolojik sorunlar gibi etkenler kişileri tırnak yeme alışkanlığına sürüklemektedir. Buna bağlı olarak kişi hem ruhen kendine bir zarar vermekte hem de fiziki olarak tırnaklarına bilmeden de kalıcı olarak zarar vermektedir.

Tırnak yeme sonrasında oluşacak durumlar
-Her şeyden önce tırnak kendi orijinal görünümünü kaybeder ve istemeyeceğimiz bir görünüm elde etmiş olur.
-Tırnak yapımızda da önemli derecede bir değişim belirir.
-En önemlisi tırnak sağlığımızı etkiler.
-Tırnak yemenin zararları sadece tırnağımızda değil dişimizde de görebiliriz.
-Çeşitli mide sorunlarına yol açabilir.

Nasıl bu alışkanlardan vazgeçebilirim?
Bu alışkanlıklardan vazgeçmenin ilk yolu kesinlikle düzenli bir şekilde tırnaklarımızı kesmek ile başlar. Daha sonra ise elimizi meşgul edecek uygulamalara yönelmeliyiz. (stres topu, el işi vs..) Son olarak doktora danışarak bu alışkanlığından vazgeçebilir.

Protez Tırnak ile tanışın
Tırnaklarınızı eski görünümüne kazandırmak ve eskisinden daha güzel bir görünüm sağlamak adına tırnaklarınıza protez tırnak işlemi uygulayabilir hem bu alışkanlığınızdan vazgeçmiş olursunuz hem de eskisine nazaran daha estetik bir görünüm kazanmış olur.

Protez Tırnak sonrası nelere dikkat edilmeli?
Zarar görmüş olan tırnaklarınızın yerine yaptırdığınız protez tırnakların bakımını da ihmal etmemek gerekir. Protez tırnak işlemi yaptırdıktan sonra 2-3 hafta da bir bakım yapılmalıdır. Buradaki amaç uzayan tırnakların kötü görünmesini engellemek ve daha güzel bir görünüm sağlamaktır.

Kayra Akademi ile Protez Tırnak kursumuza katılın
Kurumumuzdan alacağınız teorik ve uygulamalı bilgiler sayesinde tırnak bakımı hakkında bilgi sahibi olabilir ve kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz.
Protez tırnak kursumuz hakkında daha fazla bilgi almak ve bize sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla ulaşabileceğinizi unutmayın.


  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!