Profesyonel Makyaj ve Makyaj Çeşitleri


Günümüzde profesyonel makyaja duyulan ilgi giderek artış göstermektedir. Çünkü bu alan yıllar geçtikçe kendi içinde yenileniyor ve çeşitli dallara ayrılıyor. Bu hafta ki konumuz Profesyonel Makyaj ve Çeşitleri.

Profesyonel Makyaj nedir?

İlk öncelikle Makyaj’ın genel tanımıyla başlayalım. Makyaj, çok çeşitli amaçlarla, güzel görünümü sağlayan ve kusurları kapatmayı amaçlayan oldukça kullanışlı olan bir işlemdir. Profesyonel Makyaj amacına uygun yapıldığında yüz hatlarımızı ortaya çıkaran ve bizi güzel gösteren aynı zamanda güzel yapıldığında da karşımızdaki insanın dikkatini dağıtabilecek bir uygulamadır. Her ne kadar iyi yanlarından bahsetsek de iyi yapılmadığı zaman kötü yanları da vardır. Örneğin; kuru bir cilde makyaj yapmak, rimel çubuğunu tüpüne fazla batırıp çıkarmak veya kuru dudağa ruj sürmek gibi kötü sonuçlarda alabileceğiniz gerçeği ortadadır.

Neden makyaj yapma isteği duyarız?

En basit tabir ile kadınlar aynaya baktıklarında kendilerini güzel ve bakımlı görmek için makyaj yapma isteği duyarlar. Çünkü her kadın güzel ve bakımlı görünmek ister. Bunun içinde çeşitli makyaj ürünleri kullanarak kendilerini güzel gösterecek dokunuşlar ile güzel bir görünüme kavuşurlar.

Makyaj ve çeşitleri

Makyaj da kendi alanında gruplara ayrılır ve kadınlar için daha fazla çeşitlilik olanağı sağlarlar bunlardan bazıları şunlardır; Porselen Makyajı, Günlük Makyaj, Gece Makyajı, Show Makyajı, Dizi Makyajı, Kalıcı Makyaj gibi çeşitli dallara ayrılır. Kısa kısa anlatacak olursak;

Porselen Makyaj: Oldukça etkili bir makyajdır ve cildi son derece yapılandırır.

Günlük Makyaj: Bu makyajda hafif makyaj uygulamaları göze çarpmaktadır. Cilt kusurları, hafif yapılı pudra ile saklanmaktadır.

Gece Makyajı: Bu makyajda ki amaç yüz hatlarını daha fazla vurgulamak ve kalıcılığı arttırmaktır.

Show Makyajı: Burada uygulanan makyaj belirli bir duygu ve düşünce ifade ettiği için makyaj oldukça ağır olmalıdır.

Dizi Makyajı: Sinema, tiyatro, dizi film gibi setlerde sahnenin gerektirdiği ölçüde oyuncuya yapılan makyajdır.

Kalıcı Makyaj: Yüze, dudaklara ve göz kapaklarına, göz kaplaması ve diğer kalıcı renklendirici renkler gibi makyajı andıran tasarımlar üretmenin bir yolu olarak dövmelerden yararlanan kozmetik bir tekniktir

Burada ki makyaj türlerine ek olarak özel günler için tasarlanan makyaj çeşitleri de vardır. Bunlar; Hallowen, Kostüm Partileri gibi çeşitli makyaj türleri de bulunmaktadır.

Profesyonel Makyaj kursumuz hakkında daha fazla bilgi almak ve bize sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla ulaşabileceğinizi unutmayın.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!