Nail Art’ta Kullanılan Malzemeler Neler?


Tırnak süsleme olarak da bilinen Nail Art uygulamasında kullanılan malzemeler, Nail Art’ın yöntemini belirler. İster çizim, ister materyalle süsleme, ister transfer yöntemi kullanın her metot için farklı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Nail Art uygulamasında kullanılan malzemelerden bazılarını sizler için derledik…

Sıvı Lateks: Sıvı lateks işlem sırasında kullanılan oje akrilik boya ya da diğer likit malzemelerin tırnak çizgisi dışına taşıp teni renklendirmemesi amacıyla kullanılır. Deri üzerine tırnak çerçevesince uygulanır ve kuruyunca kolaylıkla tenden ayrılır.

Baskı Plakası: Yüzlerce farklı çeşidi olan baskı plakaları desenli hazır metal kalıplardır. Plaka üzerinde bulunan motif kolaylıkla tırnağa aktarılabilir.

Stampa: Baskı plakasındaki motifi tırnağa aktarma işlevine sahip aparattır. Şeffaf olanlar aktarılan desenin görülebilmesine olanak sağladığı için kullanım kolaylığı sağlar.

Fırçalar: Hazır kalıpların dışına çıkmak ve kendi çiziminizi oluşturmak istiyorsanız fırçalara ihtiyacınız olacaktır. Temelde hat fırçası, yelpaze fırça, noktalama fırçası sivri uçlu uzun fırça gibi çeşitleri bulunur.

Kadife Tozu: Tırnak üzerinde kadife doku efekti veren minik partiküllerdir. Oldukça fazla renk seçeneği mevcuttur.

Chrome Tozu: Yapısal olarak kadife tozuna benzer fakat uygulama yöntemi farklıdır. Kadife tozunun aksine metalik bir görüntü verir.

Taş, Pul, Boncuk vb: Süsleme için kullanılan taş, pul boncuk gibi malzemeler uygun büyüklükte olmalı ve tırnak üzerine yapıştırılacak kısmı bombeli değil düz olmalıdır.

Folyo: Genellikle yaldızlı yapıda olan folyolarda yer alan motifler tırnak üzerine doğrudan aktarılır.

Su Transferli Sticker: Su transferli sticker’larda hazır motifler doğrudan tırnak üzerine aktarılır.

Ombre Süngeri: Genellikle ana rengin farklı tonlarını dalgalı halde tırnağa transfer etme işleminde kullanılır.

Sizler de bu malzemelerden dilediğinizi kullanarak farklı tarzlar yaratabilir, tırnaklarınızın güzelliğine güzellik katabilirsiniz. Daha fazla bilgi için “Protez Tırnak Kursu” eğitimimize göz atabilirsiniz.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!