Masaj Nedir?


Bedenimizi dinlendirmek adına masaj veya SPA salonlarına giderek hem vücudumuzu hem de ruhumuzu dinlendirerek günün, haftanın, belki de o ayın tüm stresini orada atmış oluruz. Peki “Masaj nedir? Çeşitleri nelerdir? Kimler tarafından uygulanmalı? Nasıl masör/masöz olurum? vs…” gibi soruların cevabını bu blog yazımızda bulabilirsiniz.

Masaj nedir?

Masaj, vücuttaki yumuşak dokuların manipülasyonudur. Ya da şu şekilde de diyebiliriz. Vücut stresini azaltan ve kaslarımızı rahatlatmaya yarayan bir uygulamadır.

Masaj çeşitleri;

Masaj kendi içinde kollara ayrılarak farklı çeşitlerle uygulanabilir. Bunlar; Klasik Masaj, Thai Masajı, Aromaterapi Masajı, Refleseloji Masajı, Lenf Drenaj Masajı, Sporcu Masajı, Baş-Boyun ve Omuz Masajı, Sıcak Taş Masajı, Shiatsu Masajı gibi 9 kolda inceleyebiliriz.

Klasik Masaj; Sert vuruşlar eşliğinde dairesel hareketler ve ovma gibi hareketleri barındıran masaj türüdür.

Thai Masajı; Vücudumuzda ki esnekliğimizi arttırmak, kas ve eklem gerilimini azaltmak ve vücudun enerji sistemlerini dengelemek için pasif germe ve hafif baskıların uygulandığı masaj türüdür.

Arometerapi Masajı; Bu masajı diğer masaj türlerinden ayıran en belirgin özellik bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanarak uygulanan bir masaj türüdür.

Reflekseloji Masajı; Ayak refleksoloji masajı, plantar fasiit, ayak bileği yaralanmaları gibi gün içerisinde spor  veya  iş yaparken kişileri rahatlatmak için uygulanır.

Lenf Drenaj Masajı; Buradaki amaç lenf dolaşımını hızlandırarak ödem ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan bir masaj türüdür.

Sporcu Masajı; Atletlere müsabakadan önce veya sonra uygulanan masaj türüdür. Buradaki amaç yaralanmaları, kas zedelenmelerini ve kas ağrılarının önüne geçmektir.

Baş Boyun ve Omuz Masajı; Özellikle baş ağrısı, uykusuzluk, gerginlik, sırt ve boyun ağrıları, tutulmalar gibi sorunların giderilmesinde etkindir.

Sıcak Taş Masajı; Bu masajda volkanik bazalt taşlar kullanılarak ve taşların termal ısısından faydalanılarak yapılan bir masaj yöntemidir.

Shiatsu Masajı; Vücudumuzun belirli bölgelerine parmak yardımıyla yapılan bir masaj yöntemidir.

Bu Alanda Kendimi Nasıl Gösterebilirim?

“Masaj yapmak, kendimi masaj alanında geliştirmek istiyorum. Nasıl masaj yapmayı öğrenebilirim?” gibi sorularının cevapları ise bu alanda eğitim veren çeşitli özel kurslarda saklı. Bu kurslarda verilen eğitimler sayesinde masaj sektörü yeni masör veya masözler kazanmış olur. Aynı zamanda alacağınız sertifika ve belgeler MEB onaylıdır.

Nerelerde İş İmkanı Bulabilirim?

Bu kurslardan mezun olan kişiler kendilerine; güzellik salonları ve merkezlerinde, masaj salonları ve merkezlerinde SPA, terapi ve bakım merkezlerinde, termal otellerde, MEB’e bağlı kurum ve kurslarda eğitmen olarak çalışabilirler ya da kendilerine ait masaj salonları açıp işletebilirler.

Maya Akademi ile hayallerine kavuşabilirsin!

Masaj kursumuz hakkında detaylı bilgi almak için bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!