Manikür Teknikleri


Bakımlı olmanın ön şartlarından biri de manikür ve pedikürdür. Eller iletişim esnasında en önemli unsurlardan biridir. El-ayak bakımı yakın zamana kadar daha çok kuaför salonlarında ek bir iş olarak uygulanırken; son yıllarda kuaförlükten ayrılarak cilt bakımı ve güzellik salonlarında yapılan temel işlerden biri haline gelmiştir.

Manikür ve pedikür, el ayak ve tırnakları güzelleştirmek için yapılır. Temizleme, tırnaklara şekil verme, ölü derinin kesilmesi, masaj uygulaması ve oje sürülmesi aşamalarını içerir. Manikür işlemi sağlık kurallarına uygun ortamda ve koşullarda yapılmalıdır. Kişiye özel aletlerin kullanımı uygun görülse de, ortak kullanılan tüm alet ve malzemelerin sterilize işleminden geçmiş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde birçok bulaşıcı hastalık kişiden kişiye taşınmış olacaktır.

Manikürde İzlenecek Yol:

  • Öncelikle tırnaklarınızı yumuşak bir törpü ile tek bir yöne doğru törpüleyin. Aksi takdirde ileri geri törpülemek tırnaklarınızın zayıflamasına ve katmanlara ayrılmasına neden olabilir.
  • Törpülenen tırnaklar ılık suda bekletilerek ölü hücrelerin ve tırnak etrafındaki fazla derinin tamamen yumuşaması sağlanır.
  • Tırnak etlerinizi yumuşattığınıza göre, doğru bir tırnak itici kullanarak geriye doğru itin. Tırnaklardaki asıl uzama tırnak etinin altında yer alan matriks bölgesinde olduğundan, Bu bölgedeki canlı hücrelerin ölü hücreleri itmesiyle tırnak plağı meydana gelir. Bu nedenle manükürde tırnak eti bakımı çok önemlidir.
  • İttiğiniz tırnak etlerinizi katikül makası (pens) ile fazla derinlere inmeden, kanatmadan ve tırnak etlerinizi pembeleştirmeyecek kadar kesmeye başlayın.
  • Artık uygun kremlerle bilekler dahil tüm ele masaj yaptıysanız oje sürme aşamasına geçebilirsiniz.
  • Zevkinize göre taşırmadan ve katları abartmadan ojenizi sürüp, manikürlü ellerin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!