Makyaj Yaparken Yaptığımız Hatalar



Öyle bir uygulama düşünün ki güzel yapıldığında tüm gözleri üstünüze çekebiliyor ve bulunduğunuz ortamdaki tek ilgi odağı siz olabiliyorsunuz. Ama bazen de istemediğimiz durumlarla da karşılaşabiliyorsunuz. Bu yazımızda makyaj yaparken en sık yaptığımız hatalardan bahsedeceğiz. Böylelikle bu durumu öncesinden sezip yaptığımız makyajı daha da güzelleştirebilir ve yaptığımız yanlışları düzeltebiliriz. Allık uygulaması; Allık uygulamak ne kadar kolay bir uygulama olsa da yapması zor bir işlemdir. Yüzümüze uygularken doğru noktayı bulmak adına biraz gülümsememiz gerekiyor. Güldüğümüzde yanaklarımızda yanaklarımızın beliren kısmı allık için en doğru seçim olabilir.

Fondöten uygulaması; Burada dikkat edeceğimiz en önemli husus cilt tonumuza uygun fondöten seçimi olacaktır. Cilt tonunuza en uygun fondöten seçimini boynunuzda test ederek yapabilirsiniz.

Yüze fazla pudra sürmek; Daha güzel görünmek yüzümüze daha fazla pudra dökeceğimiz anlamına gelmemektedir. Fazla pudra sürmenin sonucunda yüzünüzde bulunan gözenekleri kapatabilir ve yüzünüzün hava almasını engelleyebilir.

Doğru eyeliner kullanımı; Makyaj yaparken çoğu kişinin istemeyeceği bir işlem olan eyeliner, ilk denemeniz de sizi pek tatmin etmeyebilir. Ancak doğru ve güzel bir şekilde yapmak istiyorsanız dikkatli bir şekilde elinizi çok yukarı kaldırmadan sürebilirsiniz.

Göz altı kapatıcılarını yanlış tonda seçmek; Göz altında bulunan torbalarınızı koyu renkli bir kapatıcı ile kapatırsanız eğer bu sizi daha da yaşlı gösterebilir. Bunun için cilt tonunuza uygun bir renk seçimi oldukça önemlidir.

Fazla rimel kullanmak; Kirpiklerinize daha fazla rimel sürmek kirpiklerinizi daha kötü gösterebilir ve ortaya çıkan yeni görünüm sizi estetik açıdan hiç mutlu etmeyebilir.

Şimdilik yazabildiklerimiz bu kadar. Makyaj alanında dikkat edeceğimiz en önemli husus yaptığımız makyajın kendi güzelliğinizin önüne geçmemesidir.

Profesyonel Makyaj kursumuz ile hatalarınızın önüne geçin!

Uzman eğitmen kadromuz ile kurumumuzdan alacağınız Profesyonel Makyaj eğitimi ile hatalarınızın önüne geçebilir, kendinizi bu alanda geliştirebilir ve kariyerinize yeni bir soluk getirebilirsiniz.

Profesyonel Makyaj kursumuz hakkında daha fazla bilgi almak ve bize sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla ulaşabileceğinizi unutmayın.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!