Lazer Epilasyon 'da Bilinmesi Gerekenler


Lazer epilasyon, kısa bir süre önce hayatımıza girmiş bir kavram olup, bugün vücutlarındaki istenmeyen tüylerden muzdarip olan birçok kişinin kurtarıcısıdır. Lazer epilasyon vücuttan istenmeyen tüylerin kalıcı olarak uzaklaştırılması olarak tanımlanabilir. Jilet kullanımı, ağda gibi metotların aksine, lazer epilasyon doğrudan kıl köküne inmekte ve bölgeyi yakmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimler Tarafından Yaptırılabilir?

Lazer epilasyon, kadın ve erkeklerde ayrı ayrı olarak uygulanmaktadır. Özellikle genital bölgeler için epilasyonu tercih edecek kadının regl dönemine erişmesi beklenirken, erkekler de son zamanlarda vücutlarındaki istenmeyen tüylerden kurtulabilmek için lazer epilasyonu tercih etmektedirler.

Vücutlarında açık yara ya da çeşitli lezyonlar gelişmeyen, gebelik döneminde olmayan ve vücut tipi itibari ile lazere alerjisi bulunmayan kişilerin epilasyon yaptırabileceği bilinmektedir. Bunun yanı sıra Hepatit kökenli hastalıklarda da lazer epilasyon işlemi uygulanması sakıncalıdır.

Hangi Bölgelere Lazer Epilasyon Yaptırabilirsiniz?

Vücudunuzdaki tüy probleminden rahatsızsanız ve birkaç seansta tüy probleminin tamamına ‘Elveda’ demek istiyorsanız, lazer epilasyon tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Vücut boşluklarının dışında kalan bölgelere lazer epilasyon yaptırmak mümkündür. Koltuk altı, bacaklar, kollar, genital bölge, yüz ve bıyık bölgesi ya da bel bölgesine lazer epilasyon yaptırmak isteyenler bu hizmetten faydalanabilmektedir.

Bununla birlikte, göz ve kulak çevresi lazer sırasında mutlaka kaçınılması gereken bölgeler arasındadır. Vücutta herhangi bir yaranın ya da benin varlığı da lazer epilasyon yapıp yaptırmayacağınızı doğrudan etkiler. Bu nedenle lazer epilasyona başvurmadan önce, mutlaka uzmanınızdan bölgeyi incelemesini ve size cilt testi yapmasını istemelisiniz. Ayrıca saç diplerine de lazer epilasyon uygulanmamaktadır.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?

Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen bireylerin en çok sorduğu soruların başında ‘Lazer epilasyon kaç seans sürer?’ sorusu gelmektedir. Her bireyin tüylerin uzama, işlemden sonra dökülme ve yeniden oluşmaya başlama süresi farklıdır. Lazer epilasyonun ilk seanslarında tüyler daha hızlı dökülürken, sonraki seanslarda dökülme oranı azalabilir. Bu da doğrudan vücudunuzun seanslara ne kadar ihtiyacı olduğu ile alakalıdır. Normal şartlar altında, uzman eşliğinde doğru şekilde uygulanmış 10 seanslık verimli bir lazer epilasyon sonrası vücudunuzdaki tüylerin %90’ından kurtulacağınızı söylemek mümkün olacaktır.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!