Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır



Cildimiz dışarıya yansıttığımız en önemli güzellik ve sağlık göstergelerinden biri. Birçok iç ve dış faktörlerden etkilenmekte. Bilhassa soğuk, rüzgârlı, kuru havalar cildimiz için yıpratıcı olabiliyor. Bu mevsimsel faktörler cildimizin nem kaybetmesine, böylelikle cildimizin kendini koruma yeteneğinin zayıflamasına, dış tabakasında çatlaklara ve hidrasyon kaybı gibi önemli sonuçlara yol açmaktadır.

Cildimizi Kışa Karşı Nasıl Koruyabiliriz?

Neyse ki insan vücudu mevcut çevresel şartlara karşı adapte olabiliyor. Ancak ne yazık ki genelde bu adaptasyon süreci zarar gördükten sonra gerçekleşmektedir. Bizim ise yapmamız gereken, cildimizi zarar görmeden en iyi şekilde koruyup yardımcı olmak. Peki cildimizin kış aylarında zarar görmemesi için neler yapabiliriz?

Beslenme;

Bol bol su içmeniz gerektiğini söylememize gerek yoktur herhalde? Suyun vermiş olduğu neme, özellikle cildimiz için kışın çok ihtiyacımız var. ‘’Nasıl olsa nemlendiricimi sürdüm’’ diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ayrıca bağırsak sağlığına dikkat edilmelidir, mikrobiyota dengesinin bozulmasına izin vermememiz gerekmektedir. Unutmayın, cilt aynı zamanda iç organlarımızın sağlığını gösteren bir yansımasıdır.

Ev Bakımı;

Öncelikle evin nemini arttırmak ile başlamalısınız. Havada azalmış olan nem, en azından evinizde var olmalı. Duş almadan önce ise Hindistan cevizi yağını cildinize sürebilirsiniz. Bu sayede cildinizi nemlendirebilir, cilt bariyerinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca akne eğilimliler için argan, kuşburnu, çay ağacı, gül gibi doğal yağları kullanmak etkili olacaktır. Cildinizin dehidrasyona uğramaması adına sıcak su ile uzun süre duştan kaçınmanız gerektiğini de belirtmek isteriz. Evde yapabileceğiniz bir diğer bakım da doğal nemlendirici birleşimleri kullanarak yapacağınız maskeler. Bal, yoğurt, zeytin, avokado, badem yağı, muz gibi doğal ürünleri nemlendirici maskenizde kullanabilirsiniz.

Ürünler ve Doğru Bakım;

Bu Bölümde Size Önemli Ayrıntılar Vereceğiz;

– Öncelikle kış için losyonları bir kenara bırakma zamanı. Cildinizi kışın kuruluğundan korumak için losyonlar yeterli kalınlığa sahip değildir. Kremler bu noktada daha tatmin edici sonuçlar vermektedir.

– Vazelin gibi aşırı yoğun ürünleri yüzünüzden ziyade vücudunuza uygulayın.

– Seramid ve Gliserin içeren nemlendirici ürünlere yönelin.

– Güneş kremi kullanmayı bırakmayın. Daha az ultraviyole ışını olması, cildinize zarar vermeyeceği anlamına gelmiyor.

– Düzenli olarak peeling yapın. Ölü ve kuru cildi temizleyip yerine ışıldayan cildi ortaya çıkararak kendinizi tazeleyin.

– Göz kremi kışın öne çıkması gereken ürünlerden biri. Kuru ciltlerde ince çizgiler daha belirgin hale gelir. Göz çevremiz soğuk ve rüzgarlara doğrudan maruz kalarak en çok etkilenen bölgelerden biridir.

– Bir diğer kıştan en çok etkilenip hızlıca çatlayan bölgelerden biri ise dudak. Dudaklarımız kurumaya daha yatkındır çünkü dudaklarımızdaki cilt yağ bezleri içermez, bu yüzden kendi nemini sağlayamaz. Ekstra olarak dudak bölgesine özel içerikli nemlendiricilerin kullanılması faydalı olacaktır.


  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!