Hassas Ciltler Etkili Makyaj Önerileri



Eğer cildinizin rengi değişiyor sürekli anlamsız yere kızarıklıklar ve yanmalar oluşuyorsa hassas bir cilt yapısına sahipsiniz demektir. Eğer hassas bir cilde sahipseniz bu yazımız tam size göre.

1- Almadan önce deneyin

Bir ürünü satın almadan önce bileğinizin iç kısmında deneyin. Eğer cildiniz bu ürüne karşı reaksiyon gösteriyorsa almayınız. En garanti sonuç için 24 saat bekleyiniz.

2- Cildiniz ne kadar hassas?

Cilt hassasiyetinizin farkında olmanız gerekiyor. Cilt yapınız konusunda en iyi bilgiyi bir dermatoloğa uğrayarak alabilirsiniz. Sebepsiz kızarıklıklar, kaşıntı ya da aşırı kuruluk gibi sorunlar hassas cilt yapısının en belirgin göstergeleridir.

3- CC krem mi? Yoksa Fondöten mi?

Makyaj yaparken fondöten yerine CC krem kullanmaya özen gösterin. Çünkü fondöten ağır bir makyaj malzemesidir ve cildin nefes almasını engeller. Yüzünüzde çeşitli kızarıklık ya da renk tonu uyumsuzlukları gibi şikayetleriniz varsa fondötenden kesinlikle ve kesinlikle uzak durmanız gerekir. CC kremlerin renk düzenleyici özellikleri vardır. CC kremle cilt nefes alabileceğinden cilt kusurlarınız ilerleyen zamanlarda da az görünür hale gelecektir.

4- Her zaman doğadan yana olun

Parfümsüz ve alkol içermeyen ürünler kullanmaya özen gösterin. Parfüm ve alkol içeren ürünler hassas cilt bakımlarında çok çeşitli reaksiyonlara neden olabilir. Hatta üzerinde parfüm ya da alkol içermez gibi ibareler bulunan ürünleri bile direkt kullanmayın. Önce vücudunuzun uygun bir yerinde deneyip cildinizin o ürüne karşı reaksiyon gösterip göstermediğinden emin olun.

5- Sizin cildiniz de bebeklerin cildi gibi

Bilindiği üzere bebeklerin cildi oldukça hassastır. O zaman hassas ciltler için bebek bakım ürünlerinden faydalanmak oldukça akıllıca olabilir. Çünkü bebek bakım ürünleri bebeklerin cilt hassasiyetleri esas alınarak üretilir ve hassas cilde sahip insanlar da bu ürünlerden faydalanabilir. Bu ürünleri yetişkinlerin de kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!