Günlük Hayatta Yapılması Gereken Cilt Bakımı


Günlük hayatınızda gözden kaçırdığınız ama aslında cildiniz için oldukça fark yaratıcı detayları uygulamanız sayesinde daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Rutin olarak hayatınızın içerisine dâhil edeceğiniz detaylar sayesinde olduğunuzdan çok daha güzel bir cildin sahibi olabilirsiniz.

Rutin Olarak Uygulamanız Gerekenler Neler?

Yatmadan Önce Yüzünüzü Yıkayın

Günlük hayatınızda hava kirliliği başta olmak üzere daha pek çok olumsuz etkene maruz kalan yüz bölgenizi, gece yatmadan rahatlatabilmeniz için yıkamalısınız. Yüzünüzdeki kiri öylece bırakmanız durumunda ise tahriş edici seviyede zarar görebilmeniz olası olduğu gibi ayrıca sivilce sorunu da yaşayabilirsiniz. Yüzünüzü yıkamak için suyun ısı ayarını doğru yapmalısınız. Sıcak suyla yüzünüzü yıkadığınız takdirde, hassas doku zedelenmesi yaşayabilirsiniz. Özellikle soğuk havadan gelmişseniz, direkt olarak yüzünüze çok sıcak su temas etmesi yıpratıcı hale gelebilir.

Makyaj Temizliğinden Sonra Cildi Arındırma

Makyaj malzemesi üreticileri tarafından geliştirilen makyaj malzemeleri, makyajın yüzde dağılmasını engellemek adına geliştirdikleri formüller sebebiyle zor çıkan makyaj ürünlerini satışa sunabiliyorlar. Makyajınızı çıkartmanızın ardından cildinize uygun olan yüz temizleme ürünleriyle cildinizi temizlemelisiniz.

Havlu Kullanımı

Gözden kaçırılan en önemli detaylardan biri havlu kullanımıdır. Havlunun birden fazla kez kullanılması demek, daha çok bakteri demektir. Havlu kullanımınıza özen göstermediğiniz takdirde cildiniz yıpranarak zarar görebilir. Bunun önüne geçmek içinse doğru yumuşaklıktaki havluyu tercih etmeli ve aynı zamanda aynı havluyu tekrar tekrar kullanmamalısınız.


  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!