Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?


Yaz mevsimi yerini kış mevsimine bırakırken cilt problemlerimizde de değişiklikler başlamaktadır.

Tatilde o hoş bronz ten rengini elde edebilmek uğruna düşük faktörlü güneş kremleri kullandığımız ve bolca güneş ışınlarına maruz bıraktığımız cildimizde kahverengi lekeler oluşabilmekte ve bu lekeler kalıcı olmaktadır.

Bilinenin aksine bu lekelerden doğal kürler, kremler, kimyasal peeling ya da lazerler gibi çeşitli yollarla kurtulmak mümkün.

Doğal Yollar

Güneş lekelerinin tedavisinde uzmanlar tarafından önerilen ilk adım doğal peeling yöntemleridir.

15 gün boyunca uygulanması gereken lavanta kürünün güneş lekelerinde oldukça başarılı olduğu, lekeleri büyük oranda tedavi ettiği görülmektedir. Gayet pratik bir yöntem olan lavanta küründe kaynayan 1 litre suyun içine 1 çorba kaşığı kurutulmuş lavanta atılarak 10 dakika demlendirilir. Demlenme işleminden sonra temiz bir pamuk yardımıyla cilde sürülür. 15 gün uygulama sonrasında ikinci uygulama için 15 gün ara verilir.

Kozmetik Kremler

Özellikle çok koyu ve büyük olmayan güneş lekelerinin görünümünü azaltmak için üretilmiş kozmetik kremler mevcuttur.

Image Skin Care’in ton düzensizliği ve koyu lekeler bulunan ciltler için formüle ettiği Iluma serisi tüm pigmentasyon sorunlarına karşı kısa süre içerisinde etki sağlar. Plastik cerrahlar tarafından son teknoloji kullanılarak elde edilen bitki kok hücre deriveleri, peptipler ve bitki ekstratları kullanılarak formüle edilmiş bu ürün serisi, pigmentasyon ve cilt tonu sorunlarında kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiştir.

Kimyasal Peeling 

Kimyasal peeling leke tedavilerinin yanı sıra kırışıklık, yanık, akne izleri, yaşlanma lekeleri gibi sorunlarda da sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Kimyasal peeling tedavisinde amaç cilde kimyasal ajan vererek kontrollü bir hasar oluşturmak ve cildin kendisini yenileme işlevinden daha verimli bir şekilde yararlanmaktır.

Uygulanabilecek peelingler kişinin cilt kusurlarına göre yüzeysel peeling, orta derinlikte peeling, derin peeling şeklinde sıralanır.

Kimyasal Peelingin doktor muayenesinin ardından yine doktorun seçeceği yöntemle uygulanması gerekmektedir.

Akıllı (Thulium) Lazer

Leke tedavisinde uygulanan diğer yöntemlerden çok daha etkili olan Akıllı (Thulium) Lazer 2011 yılından beri kullanılmaya başlanmıştır.

Akıllı (Thulium) Lazer üst deri ile alt deri arasındaki birleşim tabakasında mikro hasarlanmalar meydana getirerek derinin kendini tamir etme prensiplerine dayanan bir çalışma sistemine sahiptir.

Her ne kadar uygulaması kolay bir yöntem olsa de tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi uzmanlar tarafından uygulanması gereken bir işlemdir.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!