Eyeliner Mi? Dipliner Mi?


Profesyonel makyajın vazgeçilmezlerindendir. İkisi de göz çevresini şekillendirmek için kullanılsa da makyaj yapan bayanlarımız veya makyaj sanatçılarımız göz yapısına göre seçim yaparak uygulamaları gerçekleştirirler. Mükemmel sonuçlar almak için tercih yapılması şarttır.

Kalem, jel ve likit şeklinde olmak üzere 3 çeşit eyeliner vardır.

  • Kalem eye-liner: Kolay uygulandığı ve gün içerisinde dağılıp akmadığı için çok tercih edilir.
  • Jel eye-liner: Mat ve akıcı olduğu gibi fırça yardımıyla sürülür.
  • Likit eye-liner: Diğer çeşitlerine nazaran belirgin ve keskin şekiller verilebilir. Kullanımdan sonra kuruması biraz zaman alır.

Kahverengi, gri, simli, mavi, yeşil, mor, ten, beyaz vb. gibi birçok renginin olmasına rağmen en çok siyah renk tercih edilir. Kişinin göz yapısına ve yapılacak olan makyaj tonuna göre renk ve diğer seçimler yapılır.

Eyeliner veya dipliner tercihide tamamen göz ve göz kapağı şekline göre olmalıdır. Hepimizin bildiği gibi eyeliner şekil itibariyle kalın hatlar çizer, dipliner ise ince çizimler için uygundur. Düşük dar göz kapakları ve şekil itibariyle küçük gözleri olan kişilere ince hatlar tercih edileceği için dipliner kullanımı tavsiye edilir. Gözleri büyük ve göz kapağı geniş olan kişilerede ideal göz makyajı için kalın çizimler uygun olduğundan eyeliner secimi doğru olacaktır. İyi teknik ve uygun eyeliner veya dipliner kullanmak profesyonel makyajı tamamlar.

Dilerseniz “Profesyonel Makyaj Kursu“muza göz atabilirsiniz.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!