Estetisyen Olma Süreçleri



Estetisyen olmak isteyen bir kişinin yapmak istediği ilk şey; öncelikle bu mesleği kafasında bu mesleği bir yere koymak olacaktır. Çünkü bu sektör ona bu alanda gelişme ve mesleki anlamda ilerleme sağlayacaktır.

Zihninin bir köşesine bu mesleği iyice yer eden estetisyen adayları daha sonra Halk Eğitim Merkezleri veya Milli Eğitime Bakanlığına bağlı özel eğitim kurslarına üye olup bu meslek için ilk adımını atmış olurlar. Bu kurslarda hem teorik hem uygulamalı olarak eğitimlerini alırlar. Bu eğitimlerde kendi içinde 526 saat ve 826 saatlik olmak üzere iki gruba ayrılır.

526 saatlik estetisyenlik kurslarında eğitimlerini tamamlayan estetisyen adayları eğitimlerini bitirdikten sonra estetisyen belgesi alıp Hastanelerde veya özel kliniklerde çalışma imkanlarına sahip oluyorlar. 826 saatlik hızlandırılmış estetisyenlik kurslarında yani “İleri Estetisyenlik” kursunu tamamlayan öğrenciler estetisyen belgesinin yanında ustalık belgesi ve kendi iş yerini açma imkanına sahip oluyorlar. Bu da kursları daha çekici bir hale getiriyor.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!