Doğru Kontürleme Nasıl Yapılır?


Kusursuz yüz hatlarına sahip olmak imkansız değil. Doğru kontürleme yaparak ideal bir yüze kavuşmak mümkün ve de oldukça kolay. Yapmanız gereken tek şey; yüzünüzü analiz edip ideal sayılan oval çerçeveye yaklaştırmak. Yüz stillerine göre kontürleme ipuçlarına göz atıp muhteşem bir görünüşe kavuşabilirsiniz.

Oval Yüz: İdeal sayılan oval yüze sahipseniz sadece elmacık kemiklerinizin tam altını baz alarak, kulağınızın orta noktasından başlayarak yanağınızın yarısına kadar koyu renk bir fondöten ya da bronz pudra ile yay şeklinde bir hat çekip hafifçe dağıtıp elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

Yuvarlak Yüz: Yuvarlak bir yüze sahipseniz oval yüzde olduğu gibi elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarıp, ardından aynı kontürleme yöntemiyle şakaklarınızı, yan çene kemiklerinizi koyulaştırıp yüz yapınızı ovale yaklaştırabilirsiniz. Kulak başlangıç noktalarından çene kemiklerinize doğru bir yay oluşturarak da yüzünüzü daraltabilirsiniz.

Kare Yüz: Kare yüzde ise elmacık kemiklerinizi belirginleştirip, sert yan çene kemiklerinizi ve şakaklarınızı kontürleyerek ideal yüze kavuşabilirsiniz.

Üçgen Yüz: Üçgen yüz şeklinde şakaklarınızı kontürlemeniz yeterli. Tabii elmacık kemiklerinizi belirginleştirmeyi de unutmayın.

Ters Üçgen Yüz: Ters üçgen yüzde elmacık kemiklerinizi öne çıkarın ve sert çene kemiklerine sahipseniz kontürleyerek kemikleri gölgede bırakın.

Uzun Yüz: Uzun bir yüz yapısına sahipseniz öncelikle elmacık kemiklerinizi belirginleştirip ardından saç diplerinizi ve çenenizin ucunu kontürleyebilirsiniz.

Sadece bu detaylara uyarak ideal bir yüz yapısına sahip olabilirsiniz. Kontürleme yaptığınız bölgelerin çevresini transparan pudra ya da daha açık renk bir fondötenle aydınlatmanız kontürün etkisini artıracaktır. 

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!