Başarılı Bir Estetisyen Nasıl Olunur?


Günümüzde estetisyenlik kurslarının sayısı giderek artıyor ve yeni estetisyenler ortaya çıkıyor. Ama bu estetisyenlerin yüzde kaçı nitelikli ve başarılı ve bu sektörde ilerlemeye aday?

Güzellik uzmanı olmak için estetisyen adaylarının öncelikli olarak yapması gereken işlemler arasında güzellik kursları yer almaktadır. Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bireyler adına güzellik uzmanlığı kursları düzenlenmektedir. Buradan mezun olan bireyler, onaylı sertifikaları ile birlikte gerekli güzellik salonlarında ya da güzellik ile ilgili tüm bakım merkezlerinde ve kozmetik dükkanlarında çalışabilmektedirler. Güzellik uzmanlığı kursları bu noktada bireylerin bir meslek sahibi olmalarına da destek vermektedir. Çünkü kurslarda öğrendikleri teorik ve uygulamalı bilgiler yeni estetisyenlerin bu meslekte kendilerini hızlıca bir şekilde geliştirip onlara hem bu mesleği sevdirir hem de mesleki anlamda gelişme gösterebilirler. İyi bir estetisyen olmanın süresi ise alınan eğitimlere ve kursların ders işleyiş sürelerine göre değişmektedir. Kişinin aldığı eğitim ne kadar verimliyse mezun olduğu kurstan veya okuldan aynı derecede de başarılı bir estetisyen olarak mezun olur. Aksi takdirde aldığı yetersiz eğitimler sonucu mezun olup uygulamaya geçtiği zaman uyguladıkları yanlış cilt bakımları sonucunda müşterilerin sağlığına zarar verebilir. Bu durum hem estetisyeni hem de cilt bakımı yaptıran kişiyi zorlar.

Peki başarılı bir estetisyen olmak için neler gerekir?

-Disiplin ve devamlılık hususunda istikrarlı olmak

-Temiz, bakımlı ve öz güvenli olmak

-Çalıştığı ortamı temiz tutmak

-Eğitim aşamalarını her alanda doğru şekilde uygulamak, hata payını en aza indirmek
-İnsan psikolojisinden anlamak, sağlıklı bir iletişim kurma becerisine sahip olmak

-Güven vermek, anlaşılır olmak

-Hatalardan ders çıkarmak ve onları bir daha tekrarlamamak.

Belirtilen bu özellikler ile estetisyen olmak isteyen kişi kendisine bu alanda yeni bir yol çizer ve mesleki anlamda hayatında yeni ve olumlu değişikliklere de yol açmış olur.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!