Ayaklardaki 6 Mucizevi Nokta



Eller, bacaklar ve ayaklarımızda binlerce sinir bulunmaktadır. Bu sinirlerin her bir tanesi vücudu canlandırmak için kullanılabilir. Ancak bunun için bu hassas sinirlerin bulundukları yer ve ne işe yaradıkları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Ayak refleksolojisi adı verilen bu uzmanlık alanı yüzyıllardır alternatif tıp olarak kullanılmaktadır. Aslından refleksoloji, akupunktur tedavisinin de temelini oluşturmaktadır. Refleksoloji vücudun çeşitli ince noktalarına dokunularak tedavi sağlar. Refloksoloji her ne kadar her hastalığa şifa olmasa da uzmanlar, uyku sorunları, yüksek tansiyon sorunları olanlar ve strese karşı çok güçlü tedavi olanağı sunduğunu söylemektedirler.

Refloksolojinin böbreklere ve bağırsaklarda kan akış hızını arttırdığı ve buna bağlı olarak da diyaliz hastalarında pozitif değişikliklere neden olduğu, kan basıncının düşürülmesiyle büyük ölçüde rahatlama sağladığı, göğüs hastalıkları ve diyabet hastalarında ağrıları azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Hangi noktalar hangi organlara etki ediyor?

Ayağımızdaki 6 hassas noktayı masajla uyararak vücudumuzda önemli derecede rahatlama sağlayabiliriz. Büyük ayak parmağımıza masaj yaparak iştahımızı kontrol altına alabilir ve doğru aerobik hareketlerle kilo vermeyi sağlayabiliriz. Sol ayak başparmağının ortası hipofiz bezinin giriş noktasıdır. Herhangi bir hormon düzensizliği var ise bu noktaya masaj yaparak bu dengesizliği kontrol altına almaya çalışabiliriz. Büyük ayak parmağımızın tabanına masaj yapmak ile tiroit bezine masaj yapmak neredeyse aynı şeydir. Dengesiz olan tansiyonu düzeltir ve çok stresli bir yapıya sahipsek gevşememizi sağlar. Ayaklarımızın iç kısımları adrenalin hormonu ile doğrudan bağlantılıdır ve buraya masaj yaparak enerji seviyemizi maksimum hale getirebiliriz. Topuk bölgesine masaj yapmak boşaltım sistemimizi aktif hale getirir ve vücudumuzdaki toksinlerden kurtulmaya büyük ölçüde etki eder. Ayaklarımızın orta noktası ise diyafram ile doğrudan doğruya bağlantılıdır. Buraya masaj yapmak stresle baş etmenin en iyi yoludur.  İyi sonuçlar elde etmek için her gün düzenli olarak bu bölgelere masaj yapmak hem daha sağlıklı olmamızı sağlar hem de sağladığı gevşeme sayesinde stresten daha az yıpranmamıza olanak sağlar.

Siz de refleksoloji konusunda uzmanlaşmak ve refleksoloji hakkındaki tüm bilgilere hakim olmak isterseniz refleksoloji kursumuza katılabilirsiniz.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!