Ayak Bakımında Kullanılan Malzemeler


Ayak bakımı kişisel hijyenin en önemli parçasıdır. Bu nedenle ayakların sağlıklı ve estetik görünmesi için bakımlarının düzenli yapılması şarttır. Sadece bayanlar değil günümüzde erkeklerde artık estetik anlamda tüm bakımlarına özen göstermektedir. Bu bakımlar arasında en çok bilinen pedikür, uzman maniküristler tarafından tüm ayak özelliklede tırnaklara yapılan bakımdır. Hijyen kurallarına dikkat edilerek steril edilmiş ürün ve aletlerle yapılan bakım estetik açıdan kişiye çok şey katar.

Steril havlular, bakım yağları, tırnak ve et pensleri, törpüler, nemlendiriciler, peelingler vb. yardımıyla düzenli ve belirli aralıklarla yapılan pedikür ayak bakımının vazgeçilmezleri arasındadır.

Kişinin kaliteli yaşam sürdürebilmesi için, ayak sağlığına dikkat etmesi en önemli etkendir. Ayaklardaki topuk çatlakları, deride görülen pullanmalar, yorgunluk hissi, ödem ve şişlikler içinde bazı aroma terapi yağlarından faydalanarak, gerekirse maskeler hazırlayarak bu sıkıntılar ortadan kaldırılabilir. Lavanta, sandal ağacı, portakal, jojoba, okaliptüs, zeytinyağı, kimyon yağı en bilindik yağlar arasındadır.

Ayak sağlığı için önerdiğimiz bir diğer bakımımız parafin bakımlarıdır. Çatlamış kurumuş ayaklar için nemlendirme rahatlatma amacıyla yapılan bakım cildin daha taze yumuşak ve bakımlı gözükmesini sağlar. Ayrıca tırnak batması, nasır, mantar gibi ayak sağlığını olumsuz etkileyen rahatsızlıklarda ayak sağlığı merkezlerinde uzman kişiler tarafından tedavi edilmektedir.

Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için “El ve Ayak Bakımı Kursu“muza göz atabilirsiniz.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form

  • TOP

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

    ŞİMDİ FİYAT AL!